Kristalloods

De Kristalloods

Tachyon en kristallen onder één dak

Het bezoekadres van De Vijf Wijzen is De Kristalloods. In onze loods in Oud-Vossemeer hebben we ondertussen een flinke verzameling van zuivere en krachtige kristallen opgebouwd. We zijn open op afspraak en één keer per maand houden we op zaterdag een open dag. Voor bedrijven hebben we een aantrekkelijke kortingsregeling. Neem gerust contact op als je hierover meer wilt weten.

Schap loods 3Kwarts met hematiet


Geloof?

"Geloof je zelf nou echt dat het werkt?" Toen we nog een fysieke winkel hadden, werd ons die vraag elke week wel een keer gesteld, maar ook op beurzen en markten wordt het ons regelmatig  gevraagd en zijn er nog steeds mensen die ons argwanend aankijken of met een schamper lachje voorbijlopen. Maar het gaat niet om geloven. Voor de werking van edelstenen en mineralen is een doodnormale wetenschappelijke verklaring. 

 

Waarom het werkt

Edelstenen zijn opgebouwd uit scheikundige elementen, zoals bijvoorbeeld zilver, koper, fosfor of calcium. Die scheikundige elementen bevinden zich trouwens ook in de gewone kiezelsteen, maar dan in een zo'n grote verscheidenheid, dat hun werking minimaal is. Wat een steen tot edelsteen of halfedelsteen maakt, is dat hij is opgebouwd uit slechts een paar goed te definiëren elementen. Zo wordt een bergkristal, ook wel kwarts genoemd, gevormd door silicium en zuurstof (SiO2). Silicium is een goede geleider en wordt in radio's en computers gebruikt om signalen te ontvangen. Een kristal wat veel silicium bevat, is dus een goede geleider. Het kan jouw signalen, jouw lichaamstaal ontvangen en afvoeren of juist nieuwe energie toevoeren. Ook kun je zo'n kristal 'vullen' met een intentie om mee te werken. Kristallen met silicium zijn goede reinigers. Zet een bergkristal in je huiskamer om de energie schoon te houden, je zal zien dat het werkt. Er verandert wel degelijk iets in de sfeer. Het voelt opgeruimder.

 

De Vijf Wijzen - Kristalantenne          De Vijf Wijzen - Kristalantenne 


Een ander voorbeeld: het mineraal magnesium werkt kramp opheffend. Stenen die als hoofdelement magnesium in zich hebben, zoals bijvoorbeeld de magnesiet of serpentijn, werken dus goed bij spierpijn of hoofdpijn omdat ze ontspanning geven aan de spieren en de zenuwen. En het kalmerende lithium wat in de geestelijke gezondheidszorg wordt gebruikt als antidepressivum doet precies hetzelfde werk vanuit de steen 'lepidoliet'.

 

Open staan helpt

Omdat een mineraal (en trouwens de hele natuur, ook ons menselijk lichaam) is opgebouwd uit elektronen, die in banen rond protonen en neutronen cirkelen, lijkt een mineraal 'vast' te zijn, maar in werkelijkheid is er een grote innerlijke levendigheid. Vergelijk het met een steen die je in het water gooit, de steen veroorzaakt een kring die nog lang nawerkt. Zo is het ook met de beweging van de elektronen. Ze veroorzaken een kring, een golf, die informatie bevat. Het golfpatroon is energie. Die energie en de informatie erin, wordt door jouw huid opgenomen als je een steen bij je draagt. Op die manier ontstaat de geneeskrachtige werking. Dit proces gaat iets langzamer dan wanneer je mineralen tot je neemt in de vorm van capsules of pillen, maar het werkt geheid. Ervoor open staan, helpt, omdat je dan letterlijk open staat om de trilling (en dus de informatie) van de steen toe te laten. Mensen die heel gevoelig zijn, zijn mensen die veel tot zich laten komen. Zij reageren vaak heel sterk op het dragen van een edelsteen.

 

Wonderlijk

Buiten dat, zijn edelstenen ook gewoon mooi en dwingen ze respect af voor moeder Aarde. Onder onze voeten produceert ze aan de lopende band in honderden, duizenden en miljoenen jaren tijd kunstwerken waar zelfs de meest getalenteerde kunstenaar niet aan kan tippen. En telkens weer weet ze te verrassen met nieuwe, tot op dat moment nog onontdekte varianten. Wonderlijk toch? Omdat het echt is, voel je het leven en de diepgang in een steen en is elke steen, hoe klein ook, heel anders dan zijn broer of zus, en bevat hij unieke informatie, die alleen op dié vindplaats aanwezig was.

 

Mooiste verzameling bekijken?

Wil jij het huidige aanbod kristallen bekijken? Klik dan hier door naar onze Webshop » of maak een afspraak voor een bezoekje aan De Kristalloods. We hebben altijd véél meer in huis dan op de webshop staat. Ongeveer 1 x per maand op zaterdag is het open loodsdag van 11.00 tot 16.00 uur en kun je zonder afspraak langs komen. Kijk op facebook of onder actueel voor de eerstvolgende open dag. 

De Vijf Wijzen - actueel

nieuwsbrief de vijf wijzen

De Vijf Wijzen - webshop