Blog

Geluk zit in een klein hoekje

Geluk zit in een klein hoekje


Zo maar ineens ...

Soms kun je ineens de volle omvang van een gezegde ervaren; de eeuwenoude wijsheid die achter een platgetrapte uitdrukking zit. Zoals op dat ene moment dat je ineens beseft hoe goed je het hebt. Zo maar ineens ...

Je leven is niet anders dan gisteren of eergisteren en de omstandigheden zijn nog net zo als de dag ervoor. Toch is er een verschil. Een significant verschil en tegelijkertijd zo gering. Geluk zit in een klein hoekje. Je beseft hoe goed je hebt en daar heb je helemaal niets voor gedaan. Denk je. Vaak is datgene wat bepaalt hoe je je voelt een ongrijpbare gedachte. En op het moment dat jij ‘heer en meester’of ‘dame en meesteres’ wordt over die alom aanwezige en o zo snelle gedachten, ga je de regie van jouw leven in eigen hand nemen. Op de momenten dat het ons goed gaat, is dat niet zo moeilijk. “Ah, het gaat goed, ik ben gelukkig.” Maar hoe reageert jouw brein op de momenten dat het even niet meezit? Of op de momenten dat je niet gerealiseerd krijgt wat je zó vreselijk hard wenst. Op die momenten mag je je ware spirituele aard tonen; juist dán wordt gevraagd de verantwoordelijkheid te nemen voor wat het leven je voorschotelt en jouw eigen reacties daarop.

Je roept het je leven in

Zoals die bekende van mij, die er even helemaal doorheen zit. Dag in dag uit klaagt hij over zijn omstandigheden; daarmee helemaal voorbij gaand aan het feit dat hij die omstandigheden zélf heeft gecreëerd. Een trilling die je uitzendt, trekt een gelijksoortige trilling aan. Wat je aan omstandigheden in je leven hebt, heb je zélf met je vroegere gedachten letterlijk ‘in het leven geroepen’ (nog zo’n diepzinnige uitdrukking, waarvan we niet altijd de volle omvang beseffen. Je roept het letterlijk je leven in.)

Zo binnen, zo buiten

En dan is daar nog die tweede universele wet: zo binnen, zo buiten. Hoe je je innerlijk voelt, zie je in het moment weerspiegelt in de realiteit; in alles om je heen. Je denkt dat je onbevangen naar de wereld kijkt, maar niets is minder waar. Je blik wordt gekleurd door je gevoelens van het moment en je ervaringen uit het verleden die je persoonlijkheid hebben gevormd.

Terug naar die vriend van mij. Op het moment dat het goed gaat roept hij heel hard: “ha, dat heb ik maar mooi gecreëerd”. Op het moment dat het hem niet naar de zin gaat, gaat dat gezegde ineens helemaal niet meer op. Hij gaat er straal aan voorbij. Het gezegde bestaat niet meer. Hij pakt niet de verantwoordelijkheid voor zijn eigen schepping. En dan – lieve lezer – voel je je rot. Je vecht tegen je eigen creatie, tegen jezelf en dat is een gevecht wat je nooit kunt winnen.


Overvloed

Als je weinig geld hebt en je denkt elke dag dat het zo vervelend is om weinig geld te hebben; heb je ook morgen en overmorgen weinig geld. Maar op het moment dat je je realiseert dat je nú weinig geld hebt omdat je gisteren zo dacht en je besluit dat er voortaan voor jou overvloed is, dan komt die overvloed morgen. Maar pas op! Het valt niet mee om de negatieve gedachten voor te zijn. Wees alert en wees eerlijk naar jezelf.


Nieuwe creatie

Pas wanneer je je beseft dat alles, maar dan ook alles, door jouzelf is aangetrokken en je gaat staan voor de realiteit die je voor jezelf hebt geschapen, dán zit geluk ineens in een klein hoekje. Dat piepkleine en tegelijkertijd allesbepalende hoekje van je geest, waarmee je positief of negatief naar je eigen creatie kunt kijken. Dan is de situatie die gisteren nog beroerd, vervelend en niet leuk was, ineens een stuk zonniger en aangenamer. Omdat je weet dat je elke minuut in staat bent tot een nieuwe creatie; omdat je je ten diepste beseft dat wat jij nú denkt, bepalend is voor je omstandigheden van morgen. Dus pak die verantwoordelijkheid die God je heeft gegeven. We mogen scheppen, we mogen stralen en we mogen falen. De keuze is aan ons, aan mij en aan jou. Wat doe jij er mee?


Hulp bij het manifesteren

Een beetje hulp in dat proces kan een wereld van verschil maken. De getachyoniseerde huiskamerbollen van GT-tachyon creëren een sfeer waarin disharmonie wordt opgeruimd en dat doen ook de Sun Spots van ATT America. Houd je meer van edelstenen, denk dan eens aan een Lapis Lazuli omdat die steen je vanuit een diep inzicht de waarheid laat leven en eerlijk laat zijn. Of Turkoois, een balansbrenger die een negatieve, jezelf ondermijnende houding tegengaat. En een manifestatiekristal is een krachtig instrument om te realiseren wat je diep van binnen wilt, maar waar je nog moeite mee hebt.
Goed om te weten, deze hulpmiddelen kun je terugvinden via onze Webshop ...

Je kunt jezelf ook elke dag aan je eigen scheppend vermogen herinneren door een briefje op de spiegel te plakken met de tekst: “deze dag heb ik gisteren gecreëerd en nu schep ik de dag van morgen”. Succes, je zal zien, dat het snel beter gaat!

Help jij mee?

Wil jij mij helpen om zoveel als mogelijk mensen kennis te laten maken met De Vijf Wijzen?
Stuur dan dit artikel door naar die mensen waarvan je weet dat zij dit zullen waarderen. Aan hen die baat zouden kunnen hebben bij het verbeteren van hun levenskwaliteit en/of meer geluk en voorspoed te hebben in hun leven.
Vertel het of mail het en/of laat het vooral weten via Social Media. Hiervoor kun je de onderstaande buttons gebruiken.