Blog

'Motten zijn vieze beesten ...'

Meer energie door te willen


Meer energie door te willen in plaats van te moeten

Beginnen met bloggen, is denken dat je regelmatig moet schrijven. Met de nadruk op moeten. Want je kunt niet één keer per half jaar een blog plaatsen. En dan moet je ook nog iets zinnigs opschrijven, waar de wereld op zit te wachten.

FOUT. FOUT. FOUT. Bloggen doe je gewoon lekker voor jezelf. Omdat je het leuk vindt. Want alles wat je moet, klopt niet. Dan ga je geforceerd dingen doen en dat is nooit goed. “Motten zijn vieze beesten”,  zei mijn moeder vroeger altijd. En dan bedoelde ze niet de motjes, maar de moetjes. Zeg maar.

Wat gebeurt er met je Hartchakra?

Vanuit energetisch oogpunt bekeken, gebeurt er ongelofelijk veel in je systeem zodra je begint te ‘moeten’. Allereerst slaat je hartchakra dicht. En laat dat nou net het belangrijkste knooppunt zijn van heel  je energiesysteem. Simpelweg omdat het een brug slaat tussen je persoonlijkheid en je hogere energie. Zodra je hart chakra dicht zit. Kun je alleen nog maar óf in hogere sferen zitten (je kent ze wel, van die mensen die oh zo spiritueel zijn, maar waar je toch een beetje de kriebels van krijgt) óf in het harde werken verzanden. Je gaat maar door en gaat maar door, terwijl je steeds strakker en bozer reageert, vaker een grauw en een snauw uitdeelt tot zelfs op het onredelijke af.

Jeuk?!?

Trouwens, even terugkomend op die kriebels die je van al te zweverige en liefdevolle mensen kunt krijgen, die mensen hebben vaak ook letterlijk de kriebels van zichzelf. Jeuk. De huid, ons grootst levende orgaan, geeft aan dat er een discrepantie is tussen het innerlijk en de buitenwereld. Je acteert niet vanuit “the flow” , maar vanuit de fladderende nachtvlindertjes. “De motjes” laten je harder werken dan goed voor je is. Je bent als het ware uit je eigen midden, waardoor de energie niet meer vrij kan stromen en de flow is een harde waterstraal geworden met jou aan het spuitstuk als stugge stuurman. Met de watertap dicht of vol open en geen van beiden is prettig.

Flow

Allemaal leuk en aardig. Maar hoe kom je dan weer terug in je midden en in die heerlijke flow, waarin je precies op het juiste moment de juiste dingen doet en de juiste mensen op je pad krijgt, met twee vingers in je neus en in je hoofd het deuntje van Pharrel Williams zijn “Happy”?

Moet ik dit of wil ik dit?

De oplossing is eerlijk zijn. Eerlijk zijn naar jezelf over wat je aan het doen bent. Dat kan al in vijf minuten. Even zitten en onder ogen zien dat je geforceerd bezig bent. Op de momenten dat je een verstrakking voelt in je reacties, een afgemetenheid of een geslotenheid, stel jezelf dan eens de doodeenvoudige vraag: “moet ik dit of wil ik dit?” Als je besluit te ‘willen’ in plaats van te ‘moeten’, verandert in een fractie van een seconde je hele energiesysteem. Je hart gaat weer open en daarmee ben je weer ontvankelijk voor aansluiting op alle mogelijke velden van energie in de kosmos en in je leefomgeving. En dat maakt een wereld van verschil. Je kunt weer genieten van alles wat je aan het doen (of laten!) bent en je voelt je ruimer, lichter en blijer. Het leven lacht je tegemoet en je gaat er huppelend doorheen.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen bij het omkeringsproces van-afgesloten-naar-open-zijn, zijn onder andere de rose Lemurische Laser, de rose Andesopaal en de Rozenkwarts omdat ze een beroep doen op de zachtheid en heelheid van je hart. Of laat je raken door een lichtstraal van de zon op je gesloten ogen op een moment dat je eigenlijk aan het werk had moeten zijn. Laat je aanraken en de motjes wegfladderen in een oase van rust en een zee van licht.

Wil je van de jeuk vanaf? Denk dan eens aan het innemen van een getachyoniseerd voedingssupplement. De OS-20 (voor herstel van het immuunsysteem) kan wonderen doen, zeker in combinatie met de Tach-o-splash.

Help jij mee?

Wil jij mij helpen om zoveel als mogelijk mensen kennis te laten maken met De Vijf Wijzen?
Stuur dan dit artikel door naar die mensen waarvan je weet dat zij dit zullen waarderen. Aan hen die baat zouden kunnen hebben bij het verbeteren van hun levenskwaliteit en/of meer geluk en voorspoed te hebben in hun leven.
Vertel het of mail het en/of laat het vooral weten via Social Media. Hiervoor kun je de onderstaande buttons gebruiken.